Salji Hitam

Followers

Pages

Anda Suka BLOG Ini ? ? LIKE je laa . .

JANGAN CUBA-2 NAK COPY ENTRY SAYA YEE . .

Monday, March 28, 2011

(NOVEL TERBARU) TERLANJUR MENCINTAIMU - Syamnuriezmil



Bagi Yang Ingin Mencari Novel ini, Sila Bagitahu POPULAR mana yang berhampiran anda. Kami akan membantu anda melihat stok novel Terlanjur Mencintaimu. Semoga kami dapat membantu dan memudahkan anda mendapatkan novel ini

( Sedutan Dialog Novel )

Tengku Hanis membuka TV, suaranya agak perlahan. Johan disuruh duduk di atas sofa dan Tengku Hanis disebelahnya, tersenyum-senyum sumbing.

"Ini mesti nak mengusik abang kan? Muka jahat tu.. abang tahu!" Johan meletakkan tangannya ke bahu Tengku Hanis.
Tengku Hanis tergelak-gelak.

"Itulah Cik Intan yang memikat hati Encik Johan selama ni ya."

"Salahlah... Cik Intan yang terpikat dengan Encik Johan!"

"Perasaan lah abang ni! Manis orangnya..."

"Memanglah, taste suami Ika ni semua yang hebat-hebat! Tengok oranglah..." Johan mendabik dada.

"Apa perasaan bila abang terjumpa dengan dia? Jawab betul-betul, tak mau main-main" tanya Tengku Hanis serius.

"Seronok."

"Hah! Seronok?" Tengku Hanis memukul peha Johan. Johan mengaduh sakit.

"Ye lah seronoklah jumpa kawan lama. Takkan nak menangis pula macam orang tu!" Johan mengusik isterinya.
--------------------------------

Cintailah seseorang itu atar dasar siapa dia sekarang dan bukan siapa dia sebelumnya. Kisah silam tak perlu diungkit lagi kiranya kamu benar mencintainya setelus hati...TERLANJUR MENCINTAIMU

Johan Iskandar mempunyai dua sebab mengapa dia terpaksa mengahwini Tengku Hanis Zulaikha. Sa...tu, sebab wasiat Tok Din, satu lagi sebab Izhar, ayahnya. Tercetus satu perasaan di antara dia dan Tengku Hanis. Sudah terla...njur mencintai isteri paksaannya, apakah Tengku Hanis menerima Johan setelah mendapat tahu sebab utama Johan mengahwininya?

Johan Iskandar : "Tahu tak kenapa perasaan itu tidak ada? Kerana Johan Iskandar sudah jatuh cinta dengan Tengku Hanis Zulaikha, tak ada... dan tak akan ada wanita lain di hati Johan Iskandar selain Tengku Hanis Zulaikha!"

Tengku Hanis terpaksa menerima keputusan wasiat itu kerana takut keluarganya merempat. Dia mulanya tidak mencintai Johan disebabkan rasa takut yang mendalam, takut ditinggalkan. Tetapi di dalam diam, dia sudah terlanjur mencintai Johan. Adakah Tengku Hanis akan rela membuka sepenuh pintu hatinya kepada Johan Iskandar?

Tengku Hanis Zulaikha : "Bukan laut namanya jika airnya tidak berombak. Bukan cinta namanya jika perasaan tidak pernah terluka. Bukan kekasih namanya jika hatinya tidak pernah merindu dan cemburu!"

Wasiat Tok Din mempunyai 'due-date', adakah kedua-dua mereka berjaya memenuhi wasiat itu sebelum tamat tempohnya?

Judul : Terlanjur Mencintaimu
Penulis : Syamnuriezmil
Penerbit : KaryaSeni
Semenanjung : RM 18.00
Sabah / Sarawak : RM 21.00

Karyaseni adalah syarikat penerbit yang dimiliki oleh penulisan2u.
Layari laman web penerbit karyaseni KLIK SINI


---------------------------------------

"Sayang ni, abangkan jurusan sastera dulu. Abang paling suka karya Kahlil Gibran, seorang puisi Lebanon. Karya cinta dia walllahh... superb. Abang ingat salah satu mutiara kata dia berkisar pasal cinta. Aku ingin mencintaimu dengan sederhana... seperti kata yang tak sempat diucapkan kayu kepada api yang menjadikannya abu... Aku ingin mencintaimu dengan sederhana... seperti isyarat yang tak sempat dikirimkan awan kepada hujan yang menjadikannya tiada..."

--------------------------------------------

Sunday, March 27, 2011

Terima Kaseh SIRAP LIMAU

trima lah ini sbgai tnda trima kasih saya sama kam0 . . hepi sesngt . .

video
[ ADAM MIKHAIL ] ank sdere saya yg c0meyl . .

tgk puas2 tw . . hehehe

Wednesday, March 23, 2011

Di Saat Menunggu RESULT SPM 2010 . . huuuuu.. gerunnn . .

hai readers ku cyunk .. . huhuhuuu... result SPM 2010 da kua . . amcam result k0rang?? share laa... na twu gk. .


neh la SAHABAT yg setia disisi aku wlau d saat suka & & duka . .klaw suka dy gelak . . klaw duka p0wn dy gelak . hye xtw la dy neh . . pelik2 bt0l . . nsb baek BFF aku . . . aku la 0wg first yg dy tnjuk result dy.. huhuhu.. terharu aku.. & & dy la 0wg first yg tgk result aku sbl0m mama ku trcinta . .


ehemm3.. neh . . dgr mkcik nk cta time nk ambk result . . huuu... mcm2 prasaan d0wk ad. .

20.03.2011 pd pkul 2.30 ptg . .
lokasi: umh cikgu kamsatin msa hbs mkn knduri umh dy dgn mbe . .

aku : ermm ckgu.. makaseh jmput kami meh knduri . . da nk blek dh . .
Cikgu : owh . . sama2 . . nnt mai umh ckgu lg . . haa.. jgn lupa.. result klua 23.3 neh . . gud luck la nnt . .
mbe1 : ap ckgu??rabu neh la result kua?? haa sudah dah...
mbe2 : xpa2.. kita jwb dah . . tngu kputusan ja lg . . aduh... tk0t . .
aku : (tekesima sebentar, tekejut, takut, seram, & & mamai.. hehe) haa xpa la ckgu . . blek dlu . . assalamualaikum . .
Cikgu : 0ke wkmsalam . .

hahhh!! dgr sja tarikh keramat tuh trus akuh dup dap dup dap dup dap. . perggghhh . . hp xbhnti bunyi gtw tntg result kua bila.. mmg cuak gk r.. tapi xpa...mst c0ol . . hehe.. tpi dlm hati hnya Allah S.W.T sja yg twu . . fmli aku sib0k tnya result spm bila kua.. huhuhu... tk0tttt.... tpi kna chill . . haha. .

21 & 22.03.2011 pd pkl brpa p0wn xtw dah . .
lokasi : di rumah lee . .

kirii . . kanann . . kirii . . kanann . . xsnang dduk aku . . esk da nk kua . . aku ulang . . esk da nk kua . . kua ap?? RESULT SPM 2010

23.03.2011 jeng.. jeng.. jeng...

berbaju kurung yg pic kt ats tuh . . dgn muka tersenyum aku mlangkah ke sk0lah . . mkin lma mkin rmai . . mkin lma mkin rmai lg . . msing2 nk ambk result . . aku dgn mamaku tngu kt p0nd0k kuning yg mnjd tumpuan ex-student brtenggek . . (amb0ih ayt . . belit2. .) dlm pkl 11 pg tuh ckgu2 da pgl . . result da nk kua sngt2.. xtahan dahh . . huhu... dup dap-2 thap gaban dah. . . ckgu klas aku pgl ja nma aku, aku trus pegi kt dy. . tk0t mbe nmpk result aku . ingt ka tr0k sngt . . tpi alhamdulillah xda yg gagal . . ad 2 'A' ja . . tuh p0wn jd la . . 5'B' 2'C' . .

dgn riak gabra kwn2 akuh bergembira. . .

Saturday, March 19, 2011

[ PiNk PuRpLe WeDDiNg ]


Haluu3.. mumuahhx kpd smua yg rjin3 mmbca neh.. lma ira x update bl0g . . wndu da neh.. hyehhh . . .
Btw.. nk twu x ira tlis entry neh smbil mkn ICE CREAM . . fuhhh... cedap hingga mnjilat jari . . jgn jelesss.. huhu


neh msa nga berarah nk g umh pngntin llki.. smua mnis2 haa.. hehe.. tmbah2 gurlz yg pky bju kurung dark purple tuh.. kiu.. kui.. kui.. .

neh p0wn nga berarak.. nmp sngt muka sengal tuh.. xsmpat nk snyun da snap.. ap la f0t0grafer tuh.. pt0ng gaji bru tw..


time neh nga gedik2 nk brgmbr kt pelamin.. hehe brangan nk nek pelamn la k0wt... uiii . gatai . . ap laa.. pelamin dy cntekk mehh . . .


haaa.. neh 3 dara pngitan.. huuhuh.. bdak tecik tuh p0wn bkal jd dara jgk.. huhu.. mmg suka dgn camera..


neh plak raja sehari.. tpi akuh raja brhari2. . haha.. mmg ayu kami 2 kn.. kann kann...


& & neh plak pic akuh dgn akk yg trsyg. . tpi skerat jewk.. hehe.. bru cun. . hikhik (ketawa gedik jap) ermmm... dh la mta sepet.. huish3 . . .

Friday, March 4, 2011

FACEBLOG ! !


SELAMAT DATANG DIUCAPKAN KEPADA SEMUA YANG SUDI HADIR KE THE FACEBLOG. TUJUAN FACEBLOG DIWUJUD IALAH ATAS DASAR UNTUK MENGUMPUL DAN MEMBINA SATU KOMUNITI BLOGGER KHUSUSNYA DI SELURUH MALAYSIA DAN DUNIA AMNYA. MARILAH KITA BERSATU DAN BERKERJASAMA DALAM MEMBANTU RAKAN-RAKAN BLOGGER KITA DI SELURUH MALAYSIA. SEPERTIFACEBOOK, KAMI JUGA MEMPUNYAI TUJUAN YANG SAMA IAITU MENJALINKAN HUBUNGAN YANG LEBIH ERAT ANTARA PARA BLOGGER DI SELURUH MALAYSIA SELARAS DENGAN TEMA YANG KAMI GUNAKAN IAITU SEAKAN-AKAN TEMAFACEBOOK. SERTAILAH KAMI DAN BERSAMA KITA MEMERIAHKAN DUNIA BLOG MALAYSIA.

[ YANG PERGI TAKKAN KEMBALI ]

halooww smua. . kita hepi hri neh. .. tpi ad yg mnangis .. hri neh aku nk k0ngsi sedikit cerita yg agak mnyentuh prasaan. . . h0pe u all p0wn ley mmbntu sum1 neh . .

Kisah ini mmg mnyedih kan. . . aku smpai mnitiskan air mata mmbca entry neh . . :( KLIK SINI

Thursday, March 3, 2011

RAHSIA MATA WANITA


Dari mana datangnya cinta? Dari mata turun ke hati. Mata juga mengungkap pelbagai makna - firasat tersirat. Namun firasat ini hanyalah sekadar menambah pengetahuan, tentang tingginya rahsia pusaka Melayu lama yg kaya dgn pelbagai ilmu tilikan tentang insan bergelar WANITA. Sejauhmana kebenaran tidaklah diketahui dan mungkin sekadar kebetulan semata-mata….

SAIZ MATA KECIL
Peramah, banyak cakap, kurang pertimbangan.
Lelaki boleh jadi kelam kabut akibat mulutnya. Bersikap periang tapi bila marah lambat sejuknya. Bila bercinta suka tukar pasangan kerana hatinya tidak pernah puas. Boleh bahagia dengannya jika dapat penuhi kehendak duniawinya dan melayan syahwatnya dengan baik.

SAIZ MATA SEDERHANA
Sederhana, tidak banyak berahsia, ada pertimbangan, bertanggungjawab serta perlukan belaian mesra suami.

SAIZ MATA LEBAR
Cukup kuat berahsia, otak kurang cergas, pemarah,bertindak tanpa fikir panjang, kurang teratur, tiada arah tujuan dan putus asa.Tapi boleh setia. Nafsu syahwat tinggi.

MATA SELALU BERKEDIP
Pemaaf, senang dibawa berbincang, memahami dan sabar. Wanita ini baik.

MATA JARANG BERKEDIP
Wanita ini istimewa, bijaksana, baik pekerti, setia, adil,bertanggungjawab,tidak cerewet, membantu dan membahagiakan.

MATA CENGKUNG
Kurang memuaskan, materialistik,hidup dengannya boleh sengsara, kata manis tapi bohong, mahu senang, mudah curang, bila anda susah dia tidak peduli.

MATA REDUP
Wanita ini mudah dipermainkan, tidak dapat kawal emosi, hati
tidak tetap, banyak kenalan kurang sahabat, mengumpat, irihati, kejam, kasar,mencemuh, pemarah.

MATANYA SEOLAH TERSEMBUL KELUAR
Sifatnya baik, rela, tabah, menyenangkan,ikut kata. Tapi mungkin tidak tepati janji, pendendam, tamak dan marah bila tidak puas nafsu syahwatnya.

FR0M ^-^ http://www.esempoi.com/artikel/personaliti-wanita/rahsia-mata-wanita/

6 JENIS WANITA YG MUDAH DITIPU LELAKI. .

1. Wanita yang terlalu mudah mempercayai lelaki.

Dah sayang la katakan… jadi apa sahaja yang lelaki/pasangan katakan, kepercayaan adalah seratus peratus. Bukan maksud saya percaya separuh-separuh atau percaya pasangan jangan sampai 100%, tetapi maksud saya mudah percaya yang membuta-tuli dan menerima apa sahaja tanpa menggunakan akal fikiran yang waras adalah amat tidak wajar.

Contoh mudah: Pasangan anda berkerja sebagai seorang kerani dan gaji bulanannya sebanyak RM1000.00 sebulan bersih(dah ditolak KWSP dsb.). Anda pula memang tahu status kewangan dan “pattern” perbelanjaannya. Dia ada banyak tanggungjawab, bil-bil untuk dijelaskan setiap bulan dan sebagainya. Kira gajinya cukup-cukup sahaja.

Satu hari dia membelikan anda cincin emas berharga RM700.00. Anda tanya, “Mana dapat duit?”. Dia kata, lama dah simpan khas untuk “surprise”kan anda. Oklah, boleh terima.

Bila anda tengok pakaiannya pula berjenama. Dia mula “shopping sakan” dan anda pun dia belikan bermacam barangan lagi. Anda tanya lagi, “Mana dapat duit?”. Dia kata, “ada la “bisnes” dengan kawan… ” Anda pun percaya terus…

Soalan di sini, dalam senario di atas, tidakkah anda rasa musykil dan bermacam soalan lagi bermain dalam kotak fikiran tentang jawapan mudah seperti itu? Atau anda tergolong dalam wanita yang terus percaya 100% tanpa banyak soal lagi?

Ingat! Lelaki yang berterus-terang dan jujur dengan pasangannya akan menyatakan, menjelaskan dengan selengkapnya tentang apa yang ditanya atau diragui oleh pasangannya. Dia tidak akan menyembunyikan apa pun kerana baginya, wanita yang disayanginya bukan sahaja tempat berkasih, malah tempat berkongsi apa sahaja. Lagi pun, nak rahsia apa, bukan dengan orang lain?

Jadi, sekiranya ada sesuatu yang anda rasa ragu-ragu, perlu ditanya kepada pasangan anda, jangan tunggu, jangan simpan. Cuma pastikan anda bertanya kepada dia pada masa dan keadaan yang sesuailah. Percaya secara total dan “semborono” boleh meletakkan anda dalam bahaya.

Contoh dalam senario di atas tadi, menjadi rakan kongsi untuk mengedar dadah adalah maksud sebenar dia berkenaan ayat, “ada la bisnes dengan kawan…”.

Kalau ini berlaku… macamana?

2. Wanita yang “terdesak” untuk berkahwin.

Umur yang semakin lanjut membuatkan ramai wanita yang belum berpasangan risau akan status diri. Walaupun pada zaman yang semakin canggih ini, melihat wanita yang berkerjaya lewat berkahwin adalah perkara biasa, namun majoriti wanita yang semakin meningkat umurnya risau jika masih belum mempunyai pasangan hidup.

Kerisauan terhadap faktor umur yang meningkat, tekanan ibu bapa, pandangan masyarakat, dan juga kerisauan terhadap peluang untuk mendapatkan cahaya mata yang semakin kurang jika kahwin lewat mampu menyebabkan sesetengah wanita seolah-olah “terdesak” untuk mencari pasangan hidup.

Dalam keadaan seperti ini, kadangkala mereka boleh “terlepas pandang” tentang sikap, kualiti, dan peribadi lelaki yang dipilihnya itu.

Wanita yang berkahwin lewat pada zaman ini pula kebanyakannya berkerjaya secara tidak langsung membawa maksud mereka sudah mempunyai tahap kewangan yang stabil.

Ini memungkinkan mereka menjadi mangsa “buaya professional” yang sentiasa mencari peluang untuk mengambil kesempatan ke atas wanita seperti ini. Kalau anda dalam golongan wanita seperti ini, ingat… biar lambat, asal selamat!

3. Wanita “sosial”.

Ini bukan sosial dari segi terlibat dengan Mercy Malaysia ke, persatuan wanita di kawasan anda ke, atau perkara yang seumpamanyalah.

Sosial dalam hal ini ialah suka kepada “night life”, disko, berparti, “clubbing”, pergaulan bebas tanpa had dan hidup dengan falsafah “life is short, so have fun!”, atau “masa muda ni la nak rasa macam-macam..”. Fahamkan maksud saya?

Wanita-wanita ini (lebih ramainya gadis remaja), yang melibatkan diri dengan cara hidup bebas dan sosial seperti ini terang-terangan mendedahkan dan “mengiklankan” diri sendiri kepada “species” lelaki pemangsa wanita.

Bersosial tanpa batasan adalah di antara resepi utama yang menyebabkan ramai wanita dan gadis remaja ditipu sekaligus dirosakkan oleh lelaki yang tidak bertanggungjawab.

Tepuk dada, tanya selera!

4. Wanita yang tidak mementingkan ilmu.

Wanita yang mementingkan ilmu dalam konteks percintaan, perkahwinan dan memilih pasangan hidup bukanlah bermaksud wanita yang mempunyai ijazah berjela-jela dari universiti terkenal. Bukan itu sahaja. Kalau itu yang dijadikan ukuran wanita berilmu, kenapa masih terlalu ramai wanita yang ditipu, dihina, dipermainkan, dan sebagainyalah oleh lelaki yang berbahaya?

Wanita yang berilmu dalam konteks ini ialah wanita yang mampu memandu dirinya supaya tidak “terpilih” lelaki penipu dan berbahaya. Sekiranya dia “terjebak” dengan lelaki penipu/berbahaya, dia tahu apa yang perlu dilakukan atau di mana untuk mendapatkan bantuan yang sewajarnya.

Ia juga bermaksud wanita yang mengetahui hak-haknya sebagai wanita dan sebagai seorang isteri. Wanita yang berilmu juga berani “membetulkan” keadaan dan mempertahankan haknya bila perhubungan/perkahwinannya terganggu/diganggu sama ada oleh pihak ketiga atau pasangannya sendiri.

Wanita seumpama ini mampu menjadi pasangan/isteri yang sentiasa menjadi kebanggaan pasangan/suaminya sendiri dan mempunyai segala sifat sebagai seorang yang cemerlang.

Wanita seperti ini, sentiasa cintakan ilmu. Sentiasa melengkapkan dirinya dengan ilmu selagi hayat dikandung badan.

Wanita yang mempunyai segulung ijazah atau Ph.D pun boleh ditipu dan dipermainkan lelaki “species berbahaya” ini…apatah lagi jika wanita yang hanya meletakkan 100% kebahagiaannya ke atas lelaki dan langsung tidak mahu atau mengambil mudah untuk meningkatkan ilmu dalam diri?

5. Wanita yang memandang “faktor fizikal” sebagai salah satu ciri utama pada lelaki idamannya.

Mudah jatuh cinta dengan lelaki handsome? Atau mungkin juga lelaki “cute”, “macho”, dan mempunyai fizikal yang begitu menggoda hati?

Ingat..semakin “handsome”, “cute”, “sexy” seseorang lelaki itu, sebenarnya semakinlah anda sebagai wanita perlu menggandakan “sistem pertahanan” diri. Kalaulah ramai wanita boleh diperdayakan oleh lelaki yang TAK “handsome” dan seumpamanya, apatah pula risiko ditipu oleh lelaki yang “handsome”?

Ingat.. “handsome”, “cute”, dan seumpamanya itu pada seseorang lelaki sepatutnya BUKAN menjadi antara ciri-ciri utama lelaki idaman wanita. Ia sepatutnya hanya menjadi ciri-ciri “bonus” lelaki idaman wanita.

Nasihat untuk wanita yang mudah “cair” dengan lelaki seperti ini, dan menjadikan lelaki seperti ini sebagai “target” utama ciri bakal pasangan hidupnya: fikir masak-masak!

Anda mungkin sedang diperhatikan oleh “pemangsa handsome dan sexy” yang sentiasa mencari wanita untuk ditipu dan dipermainkan..

6. Wanita yang “sabar” tidak bertempat.

Wanita dalam golongan ini boleh kita katakan jenis yang selalu “makan hati berulam jantung”, atau mungkin juga dah sampai tahap “makan tangan berulam kaki”. Dia didera(fizikal atau perasaan), tidak dihargai, sentiasa diambil kesempatan oleh pasangan/suaminya namun masih tetap bersama lelaki itu walaupun dia sedar dia terseksa dan tertekan.

Soalnya di sini, bila diperlakukan sebegitu, dia hanya “berharap” pasangannya akan berubah pada satu masa nanti TANPA mengambil tindakan yang sewajarnya.

Tidak salah bersabar. Malah sabar adalah satu sikap yang baik, dituntut, terpuji, dan mulia. Namun demikian, sekiranya kesabaran itu akhirnya membawa mudarat terhadap diri sendiri, sesuatu perlu dilakukan.

Bersabar walau diperlakukan apa sahaja oleh lelaki/pasangan seperti ini seolah-olah memberi “lesen” kepadanya untuk terus mendera, menipu, dan menghina maruah wanita yang terlibat.

Ingat kata orang dulu-dulu… “sabar biarlah bertempat”.

FR0M ^-^ http://www.esempoi.com/artikel/personaliti-wanita/6-jenis-wanita-yang-mudah-ditipu-lelaki/

22 CIRI ORANG MENCINTAI KAMU

1. Orang yang mencintai kamu tak pernah memberikan alasan kenapa dia mencintai kamu yang dia tahu di matanya hanya ada kamu satu2nya.

2. Kalau kamu sudah memiliki kekasih dia tak peduli,yang penting bg dia kamu bahagia dan kamu tetap impiannya.

3. Orang yang mencintai kamu selalu menerima kamu seadanya,dimatanya kamu selalu yang paling cantik walaupun mungkin kamu merasa berat badan kamu sudah berlebihan atau kamu rasa gemuk.

4. Orang yang mencintai kamu selalu ingin tahu tentang apa saja yang kamu lalui sepanjang hari ini,dia ingin tahu kegiatan kamu.

5. Orang yang mencintai kamu akan mengirimkan sms seperti “slmt pagi”,”slmt hari minggu”,”selamat malam” walaupun kamu tidak membalasnya.

6. Kalau di hari ulang tahunmu,kamu tidak mengundangnya setidaknya dia akan menelefon utk mengucapkan selamat atau mengirim pesan.

7. Orang yang mencintai kamu akan selalu mengingati setiap hari yang dia lalui bersama kamu,bahkan mungkin hari yang kamu sendiri sudah lupa setiap detiknya kerana saat itu adalah sesuatu yang berharga buatnya.

8. Orang yang mencintai kamu selalu mengingati setiap kata2 yang kamu ucapkan bahkan mungkin kata2 yang kamu sendiri lupa pernah mengatakannya.

9. Orang yang mencintai kamu akan belajar menyukai lagu-lagu kesukaanmu,bahkan mungkin meminjam CD/cassette kamu,kerana dia ingin tahu apa kesukaanmu,kesukaanmu kesukaannya juga.

10. Kalau terakhir kali kamu bertemu kamu sedang sakit mungkin flu,pening,atau sakit gigi,beberapa hari kemudian dia akan mengirim sms dan menanyakan keadaanmu kerana dia risau akan kamu.

11. Kalau kamu beritahu padanya kamu akan menghadapi ujian dia akan menanyakan bila ujian itu, dan saat harinya tiba dia akan mengirimkan sms “good luck” untuk memberikan semangat pada kamu.

12. Orang yang mencintai kamu akan memberikan suatu barang miliknya yang mungkin buat kamu itu adalah sesuatu yang biasa,tetapi itu adalah suatu barang yang istimewa buat dia.

13. Orang yang mencintai kamu akan terdiam sesaat saat sedang berbicara ditelefon dengan kamu,sehingga kamu menjadi bingung,saat itu dia merasa sangat gugup kerana kamu telah menggoncang dunianya.

14. Orang yang mencintai kamu selalu ingin berada dekat denganmu dan ingin menghabiskan hari2nya bersama mu.

15. Jika kamu kena berpindah ke tempat lain,dia akan memberikan nasihat supaya kamu sentiasa berwaspada dengan keadaan sekeliling yang mungkin akan membawa pengaruh buruk bagimu.

16. Orang yang mencintai kamu bertindak lebih seperti saudara daripada seperti seorang kekasih.

17. Orang yang mencintai kamu sering melakukan hal-hal yang pelik seperti menelefonmu 100 kali dalam sehari,atau membangunkanmu ditengah malam untuk mengirim sms atau menelefonmu kerana saat itu dia sedang memikirkanmu.

18. Ketika orang yang mencintai kamu sedang merindukanmu dan melakukan hal2 yg membuat kamu merasa rimas atau gila dan kamu memberitahunya tindakannya membuatkan kamu terganggu dia akan meminta maaf dan tak akan mengulanginya lagi.

19. Jika kamu memintanya untuk mengajar kamu sesuatu,dia akan mengajar kamu dgn sabar walaupun kamu mungkin orang yang paling bodoh di dunia!

20. Tika kamu melihat handphonenya,namamu menghiasi sebagian besar “INBOX” nya dan dia masih menyimpan msg kamu walaupun pesan itu sudah kamu kirim sejak berbulan2 bahkan bertahun2 yang lalu.

21. Dan jika kamu menghindarinya atau menolaknya,dia akan menyedarinya dan menghilangkan diri kehidupanmu,walaupun hal itu membunuh hatinya.

22. Jika saat kamu merindukannya dan ingin memberinya kesempatan,dia akan ada di sana menunggumu kerana dia tak pernah mencari orang lain.Ya… dia tetap akan menunggumu.

Adakah org yg berada disi mu sekarang melakukannya dgn cara2 seperti di atas?

Kalau ada,jgn mensia-siakan org tersebut..kamu akan menyesal melakukannya kerana ia hanya akan datang sekali seumur hidup…


FR0M ^-^ http://www.esempoi.com/artikel/tips-cinta/22-ciri-orang-mencintai-kamu/

20 PERKARA PEREMPUAN X SUKA KAT LELAKI . . AWAS.!!

1. MENINGGIKAN SUARA
Tahulah mereka dikurniakan suara yang ‘macho’ tapi kalau nak meninggikan suara sekadar menunjukkan ego, tak eloklah. Ini antara kelemahan lelaki kerana mereka mudah meninggikan suara walaupun pasangannya tidak bersalah.

2. MENGONGKONG
Itu tak boleh, ini tak boleh, sikit-sikit nak kontrol. Segala gerak-gerikekasih dikawal, sampaikan nak berpakaian pun harus ditentukan. Kalau
nak keluar ke kedai pun kena repot dulu, kalau tidak mulalah tercetusnya
pertengkaran kerana hal sekecil itu. Tetapi, mereka akan melenting pula
sekiranya aktiviti-aktiviti mereka di soal siasat oleh kekasih
mereka… macammana tu?

3. CEMBURU BUTA
Orang kata cemburu tandanya sayang, tapi kalau cemburu tak tentu pasal
dan memanjang saja cemburu, tentu rasa tak selesa juga. Agaknya lelaki
yang kuat cemburu ni takut kekasihnya terlepas ke tangan kumbang lain
kot. Harus diingat, bukan semua perempuan suka kekasihnya kuat cemburu.
Tapi, ada juga sesetengahnya suka apabila teman lelakinya cemburu kerana
seolah-olah teman lelakinya amat menghargai dirinya. Jangan cemburu buta
sudahlah, malas jugak nak layan kadang-kadang!

4. PANAS BARAN
Aduiii… masalah yang boleh menimbulkan fobia terhadap seseorang gadis
apabila mendapat kekasih yang panas baran. Pantang silap sikit, mahu
dihambur segala kemarahannya. Ada juga kesilapan bermula dari diri
sendiri tetapi tetap menyalahkan orang lain. Setakat kena tengking boleh
lagi diterima walaupun sebal satu badan tapi, bagaimana kalau siap sepak
terajang? Kalau nak sepak terajang carilah mereka yang sepadan dan
janganlah berlawan dengan kaum yang lemah bang! Di mana sifat
bertanggungjawab dan kepimpinan yang ada? Cuba-cubalah kawal kerana
setiap dari kita ada barannya, cuma kena pandai-pandai mengawallah.
Kalau dah tak terkawal sangat, tak payah bercintalah cik abang oiii!!!

5. KAKI MEROKOK
Ini satu lagi sifat kaum lelaki yang melemaskan wanita. Asyik berasap
sana sini, naik lemas dengan bau dan asap rokoknya. Dalam sehari
adakalanya habis sekotak rokok. Kalau habiskan duit dengan makan benda
berfaedah tak apa juga, ini tidak… asyik menyedut asap yang tidak
menyehatkan. Kalau asap tu membawa kesan pada diri sendiri saja tak apa
juga, ini tidak… membawa kesan juga pada orang sebelah menyebelah.
Kadang-kadang teman wanita menegur bukannya apa, dia sayangkan kita juga
dan tak mahu kita jatuh sakit. Lagipun mereka juga tak nak teman lelaki
mereka membazirkan duit dengan merokok.

6. EGO
Ini merupakan masalah paling ketara dan merimaskan kaum wanita. Keegoan
dan lelaki memang tak dapat dipisahkan. Tetapi ada kalanya lelaki
menjadikan keegoan sebagai alasan untuk mereka bertindak tanpa
mempedulikan perasaan si gadis. Keegoan membuatkan lelaki mempunyai
kuasa veto dalam kehidupan mereka termasuklah memimpin kaum wanita.
Tidak salah mempamerkan ego tetapi biarlah kena pada tempatnya.

7. MENIPU
Masalah yang ketara apabila lelaki suka menipu ataupun memberikan alasan
yang tak munasabah. Sanggup memungkiri janji dan memberikan alasan yang
mereka mempunyai masalah yang tak dapat dielakkan padahal sebenarnya
mereka enggan melaksanakan janji mereka sendiri. Ada juga yang sudah
berpunya tetapi mengaku solo. Berterus-teranglah wahai kaum lelaki
kerana kaum wanita lebih menghormati mereka yang memiliki sifat
berterus-terang ini. Sifat menipu dan suka berdolak-dalih ini lama
kelamaan akan membuatkan semua gadis akan menjauhi anda.

8. MAIN KAYU TIGA
Bab main kayu tiga ni masalah paling besar. Walaupun dah ada kekasih,
mereka sukar untuk setia. Apatah lagi kalau digoda, terus disambar
tanpa mempedulikan perasaan kekasihnya.

9. SUKA ‘CUCI MATA’
Kebanyakan lelaki sukar mengawal mata (mata keranjang). Pantang jumpa
perempuan cantik dan seksi mulalah mata tu macam nak terkeluar. Walaupun
sedang bersama kekasih, si dia tidak akan peduli. Bagi mereka tidak
salah kalau sekadar mencuci mata tetapi hati kekasih kenalah jaga juga
cik abang!

10. PERASAN
Aduhaiii… lelaki ini cepat perasan terutamanya jika mereka ini
berkerjaya baik, berpenampilan menarik dan mempunyai wajah yang hensem.
Boleh tu mengaku merekalah yang menjadi lelaki idaman para wanita.Tapi,
mungkin pada pandangan seorang wanita mereka ini sederhana sahaja tapi
mereka ini yang suka perasan lebih. Bukan semua wanita memandang pada
paras rupa, kalau dah terlebih-lebih perasan tuu… ada wanita yang lebih
suka mengutuk dari memuji… hahaha sedarlah!

11. MEMENTINGKAN DIRI SENDIRI
Susah juga kalau dapat yang mementingkan diri sendiri ni. lelaki
selalunya tidak mahu mengalah dan ingin menegakkan pendapat sendiri
tanpa mempedulikan luahan pasangannya. Mereka juga suka mendahulukan
kemahuan mereka dan jarang hendak mementingkan perasaan kekasih…
egolah katakan! Tidak semestinya pendapat kaum wanita ni tak boleh
diguna pakai.

12. KURANG MEMBERIKAN PERHATIAN
Lelaki kadangkala suka bertindak sambil lewa dan kurang memberikan
perhatian tidak kira dalam apa jua urusan. Tetapi kalau urusan yang
berkaitan dengan dirinya sendiri, pantas pula melaksanakannya. Jika
berkaitan teman wanita, alamatnya… mereka kurang mengambil perhatian.
Mengapa ya? Kaum wanita sebenarnya bukan minta diberikan perhatian 24
jam tetapi cukuplah sekadar pasangannya mengambil tahu akan dirinya
kerana sifat semulajadi seseorang wanita itu yang ingin bermanja dan
dimanjakan.

13. MATA DUITAN
Jangan tak tahu ada juga lelaki mata duitan atau pun gelarannya ‘lelaki
spedo’. Mereka tak kisah nak kikis duit kekasih dengan 1001 macam alasan
yang adakalanya tidak logik diterima dek akal fikiran. Kalau kisah
perempuan mata duitan kita sudah biasa dengar, tapi kalau lelaki pula
yang mata duitan… apa cerita ni?? Takkan masa-masa macam ni keegoan
lelaki hilang pulak?!!

14. KOMITED TERHADAP KERJAYA
Susah kalau dapat teman lelaki yang terlalu komited dengan
kerjaya.Mereka ni selalu sangat memberi banyak alasan kerja apabila
diajak keluar. Kalau keluar bersama, selalu pula bercerita tentang kerja
dan merungut sering dibebani kerja yang menimbun. Bukanlah tidak boleh
lelaki mementingkan kerjaya tetapi pandai-pandailah membahagikan masa
bersama teman wanita. Paling tidak pun, seminggu sekali luangkan masa
menemaninya dan lupakan segala hal berkaitan kerja. Bukannya kaum wanita
ni tidak memahami kalau teman lelakinya pandai membahagikan masa…

15. PENGOTOR
Ada segelintir lelaki sukar nak menyedari diri mereka ni ada yang
pengotor. Terutama bab meludah atau membuang kahak merata-rata.
Yarkkk!!! Ada juga yang jarang basuh seluar, pakai baju yang sama
berulang kali, tidak memakai deodarant dan macam-macam lagi sampaikan
badan sudah berbau semacam pun dia tak sedar. Tidakkah mereka ini terasa
segan apabila menyedari badan sudah berbau?? Entahlah… hanya kaum
lelaki yang bersifat pengotor ini saja yang dapat menjawabnya.

16. GELOJOH
Kalau bab makan, lelaki ni agak gelojoh. Macam ‘food machine’. Mereka
lemas melihat teman wanita mereka makan terlalu sopan tetapi mereka
tidak sedar cara mereka makan yang gelojoh juga melemaskan kaum wanita.
Sepatutnya, samada lelaki mahupun wanita patutlah makan dengan bersopan.
Buat apa terkejar-kejar?

17. PENTINGKAN KAWAN-KAWAN
Sanggup membatalkan temujanji semata-mata hendak bermain bola sepak
ataupun menonton WWF bersama kawan-kawan. Lelaki juga selalu
mementingkan kawan-kawan dalam banyak hal. Sekali-sekala bolahlah,
jangan pula selalu saja memberi alasan hinggakan masa bersama teman
wanita tiada langsung semata-mata untuk menghabiskan masa bersama
kawan-kawan. Apa guna bercinta kalau macam tu gayanya? Kalau ada masalah
pula, kawan-kawan sebagai tempat mengadu dengan alasan tidak sesuai
bercerita dengan si dia. Kalau dah memilih si dia sebagai kekasih,
mungkin satu hari si dia juga akan menjadi isteri anda, jadi takkanlah
anda selalu hendak merahsiakan sesuatu dari dia. Tak eloklah berbuat
demikian, nanti si dia terasa seolah-olah dirinya tidak penting buat
anda pula.

18. TIDAK TAHU MEGHARGAI
Sukar untuk bertemu lelaki yang tahu menghargai perasaan atau pun
perbuatan kekasihnya. Ada pula yang berpura-pura tidak mengambil tahu
walaupun menyedarinya. Mereka seboleh-bolehnya mahu si dia
terang-terangan menunjukkan sikap meghargai mereka ini. Kalau setakat
sikit-sikit atau sekadar kiasan tu, alamatnya mereka akan berpura-pura
tidak menyedarinya. Apa salahnya sekali-sekala, tunjukkan sikap anda
yang menghargainya di atas apa yang cuba dilakukannya terhadap anda
seperti memberi hadiah kecil. Setidak-tidaknya ucapkanlah terima kasih
setiap kali dia cuba berbuat sesuatu untuk anda.

19. PUTAR BELIT
Lelaki ni ramai yang pakar memutar-belitkan kenyataan walaupun ternyata
sememangnya merekalah yang bersalah. Bagi mereka, putar belit ini tak
mengapa asalkan si dia mempercayai alasan tersebut dan mereka akan
terlepas dari kesalahan sendiri. Sekiranya anda benar-benar menyintai
pasangan anda, perkara begini seharusnya tidak berlaku kerana apa
akibatnya sekiranya si dia mengetahui juga tipu helah anda suatu hari
nanti. Kalau anda tak pandai menyelamatkan keadaan, melepaslah anda!
Jujurlah pada pasangan anda.

20. SUKA KONTROL MACHO
Peh! Nak dikatakan macho, ada juga yang tak. hancur je yang lebih kot!
Terutama bab sikap, mahu lebih gentleman, berketrampilan dan hensem.
Seboleh-bolehnya mereka mahu menampakkan yang diri mereka lelaki sejati
dan ada elemen HERO. Tak perlulah nak merasakan diri anda macho kerana
wanita sahaja yang layak membuat penilaian terhadap anda. Sekiranya anda
rasa diri anda macho, tetapi pada mata wanita tersebut anda tidaklah
semacho yang disangkakan, tak guna juga!

FR0M ^-^ http://www.esempoi.com/artikel/tips-untuk-lelaki/20-perkara-perempuan-tidak-suka/comment-page-1/#comment-383

Wednesday, March 2, 2011

RASA BENGANG MACAM BANGANG ..!! ARRRGGGHHH.!

haluu.. MOOD = :) to :( Hari yg mngembirakan brsama kwn2.. hmm.... tapi m0od tuh dah dimusnahkn 0leh sum1 yg xpndy nk h0rmat kwn2 aku . . =.="


hmmmm... =.=" kenapa ? ? mengapa ? ?


sebelum g SP aku sempat lg snap2.. :) nga hepi nk beriadah dgn mmber. . .

ser0n0knya kemarin . . aku dgn kwn2 g brenang kt stadium . . ad tujuan.. bkn saja2 . .
1- tenangkan fikiran
2- exercise
3-burnkan muka . . hehe
4-nk relax dgn kengkwn
5- lumba brenang . .
bnyak lg laa.. aku g dgn tessa . . mieza kna g mbk intan kt lab plak.. tpi aku dgn tessa da smpai . xpa la.. kami terjun dulu.. hehe.. tess tk0t nk turun dlm air, dy dduk ja kt tepi k0lam renang . . mls nk tgl tessa s0wg2 dduk kt situ. . aku ms0k dlm air da, tpi dkt dgn tessa.. smbil2 tuh tnggu mieza.. lps mieza g ambik intan, di0rg g s0lat asar kt msjd dlu.. tapi aku dgn tessa bl0m smbhyg lg.. hehehe.. cdang nk blk awl ckit . .

sampai ja mieza dgn intan, trus di0rg g 2kar pkaian.. xsbr gk nk brenang dgn di0rg.. tapi tessa xj0in skli.. x happening laaa.. kami brenang kt tmpat dalam tuh.. masing2 trapung.. best sngt . . hehehe. . hbis burn muka kami.. intan plak xbsahkan muka dy.. dri jauh cm buaya ja tgk.. hehe.. tessa dduk dgn dad kt krusi batu ja.. ksian plak kt di0rg x j0in kami..

lpas ja brenang kt k0lam tenang tuh kami bertukar kt k0lam renang budak2 yg ad gl0ngs0r tuh. best siut . . aku p0wn try naek . . huhhhhh..... . . :) laju aku mluncur ke bwh . . bnyk kli gk aku naek . hehe bt malu kt 0wg ja kan?? . .

jam dah pkl 6.40p.m. . aku mula nk bransur pulang.. tetiba plak hujan rintik2.. nsib baek xlebat. . smpai ja umh aku msih trsenyum gmbira.. rasa mcm nk g lg rmai2 . .

Malam ja.. jeng3.. gila pnas mlm tuh. . mood mcm neh:) . . mkin lma jd cm neh:( T_T geram bt0l . . sum1 tuh nk mrh2 plak . . bkn sbb ap bkn bsr mna . . just k0men kt fesbuk . . aku ley than lg dy mrh aku.. yg aku xtahan tuh dy sngkut dgn kwn2 aku.. aku xprnah mrh2 ka ngutuk2 kwn dy . . aku harap dy fkir la cmna rsa klaw 0wg bt mcm tu kt kwn dy . . dy kata kwn aku BDO lg . . aku xtw la knpa .. aku rsa kwn2 aku xprnah kcw dy . . siap nk kim slam maut lg pehal?? ! nk mrh p0wn agak2 r.. nk jeles2 p0wn pada2 r . . 0wg laen p0wn ad perasaan gk.. 0wg laen p0wn manusia biasa gk.. bkn r0b0t . . :(


hati aku mmg agak terguris, terk0yak rabak-2 . .

stat mlm tuh aku mls nk msj dy.. mmg aku xley trima dgn prangai dy . . =.="

kayak harimau deyh geramnya gue..!!

Tuesday, March 1, 2011

AKU DAN DIA 3 . . .

H0wwwlaaaa... :] m0shi m0shi...



22.3.2011 neh genap lah 5 bulan hubungan kami trjalin.. tpi hubungan JJ laa.. hehehe... hbungn jarak jauh.. tpi still hepi jewkk... sm0ga brpnjangan laa... AKU da rindu kt DIA neh.. xsba nk tngu DIA blek.. DIA bwk blek ap laa untk AKU yg trnnt2 neh.. tah DIA ingat kew x trikh pnting msa kple tuh.. huhuhu... DIA blek nnt AKU kna la hargai masa yg ad.. klw x.... uuuuuhhhhh....

SHOOTER TERBAIK NEH...


Hai... salam.... selamat sejahtera.. selamat pagi.. selamat tgh hari n selamat malam... hik hik hik. . helooouuww aLL yg x jemu2 mmbca bl0g eyra..

huuu. . nmpk cm hebat gilerrzz... tpi.. huhuhu... berat siut. . neh time PRIBUMI PERKASA anjurkn aktiviti mnembak.. kt Lapangsasar, batu pahat.. best gk r.. bnyk pngalaman yg aku dpt..


Dulu. . aku prnah pgg snapang N16.. lg best.. mnyentap bahuu.. kuat plak tuh bnyi dy.. skit tlinga aku.. tpi gian nk mnembak pnya psal... tahan ja laa... time tuh aku msih f0rm4.. g dgn geng2 kdet p0lis SMKTS.. gemmpak gilerrr... kt tmpat yg sma gk..


Time aku mnembak msa anjuran PERKASA neh aku xpky N16.. di0rg bg snapang angin dgn ryfle jaa.... x mnyentap bahu sngt... picu snpang tuh kna sentuh ckit pluru da tetembak dah... lw N16 kna tekan kuat ckit.. snapang angin tuh aku mnembak smpy sakit tgn aku.. berat dy 4 KILO... ryfle 5 KILO.. mengah gk la nk pgg smbil bdiri..

hehehhe...tpi xpa... hri tuh hri yg best sngt..





Wednesday, February 23, 2011

Thursday, February 17, 2011

[ HARAM VALENTINE ]


Asal Usul
Sungguh merupakan hal yang ironis(menyedihkan/tidak sepatutnya terjadi) apabila telinga kita mendengar bahkan kita sendiri 'terjun' dalam perayaan Valentine tersebut tanpa mengetahui sejarah Valentine itu sendiri. Valentine sebenarnya adalah seorang martyr (dalam Islam disebut 'Syuhada') yang kerana kesalahan dan bersifat 'dermawan' maka dia diberi gelaran Saint atau Santo.

Pada tanggal 14 Februari 270 M, St. Valentine dibunuh karena pertentangannya (pertelingkahan) dengan penguasa Romawi pada waktu itu iaitu Raja Claudius II (268 - 270 M). Untuk mengagungkan dia (St.Valentine ), yang dianggap sebagai simbol ketabahan, keberanian dan kepasrahan dalam menghadapi cubaan hidup, maka para pengikutnya memperingati kematian St.Valentine sebagai 'upacara keagamaan'.


Tetapi sejak abad 16 M, 'upacara keagamaan' tersebut mulai beransur-ansur hilang dan berubah menjadi 'perayaan bukan keagamaan'. HariValentine kemudian dihubungkan dengan pesta jamuan kasih sayang bangsa Romawi kuno yang disebut “Supercalis” yang jatuh pada tanggal 15 Februari.


Setelah orang-orang Romawi itu masuk agama Nasrani(Kristian), pesta 'supercalis' kemudian dikaitkan dengan upacara kematian St. Valentine. Penerimaan upacara kematian St. Valentine sebagai 'hari kasih sayang' juga dikaitkan dengan kepercayaan orang Eropah bahwa waktu 'kasih sayang' itu mulai bersemi 'bagai burung jantan dan betina' pada tanggal 14 Februari.


Dalam bahasa Perancis Normandia, pada abad pertengahan terdapat kata “Galentine” yang bererti 'galant atau cinta'. Persamaan bunyi antara galentine danvalentine menyebabkan orang berfikir bahwa sebaiknya para pemuda dalam mencari pasangan hidupnya pada tanggal 14 Februari. Dengan berkembangnya zaman, seorang 'martyr' bernama St. Valentino mungkin akan terus bergeser jauh pengertiannya(jauh dari erti yang sebenarnya). Manusia pada zaman sekarang tidak lagi mengetahui dengan jelas asal usul hariValentine. Di mana pada zaman sekarang ini orang mengenal Valentine lewat (melalui) greeting card, pesta persaudaraan, tukar kado(bertukar-tukar memberi hadiah) dan sebagainya tanpa ingin mengetahui latar belakang sejarahnya lebih dari 1700 tahun yang lalu.


Dari sini dapat diambil kesimpulan bahwa moment(hal/saat/waktu) ini hanyalah tidak lebih bercorak kepercayaan atau animisme belaka yang berusaha merosak 'akidah' muslim dan muslimah sekaligus memperkenalkan gaya hidup barat dengan kedok percintaan(bertopengkan percintaan), perjodohan dan kasih sayang.



Mengapa Islam Tidak Boleh Merayakan Hari Valentine
PANDANGAN ISLAM

Sebagai seorang muslim tanyakanlah pada diri kita sendiri, apakah kita akan mencontohi begitu saja sesuatu yang jelas bukan bersumber dari Islam ?


Mari kita renungkan firman Allah s.w.t.:

Dan janglah kamu megikuti apa yang kamu tidak mempunyai pengetahuan tentangnya. Sesungguhnya pendengaran, penglihatan, dan hati, semuanya itu akan diminta pertanggung jawabnya”. (Surah Al-Isra : 36)


Dalam Islam kata “tahu” berarti mampu mengindera(mengetahui) dengan seluruh panca indera yang dikuasai oleh hati. Pengetahuan yang sampai pada taraf mengangkat isi dan hakikat sebenarnya. Bukan hanya sekedar dapat melihat atau mendengar. Bukan pula sekadar tahu sejarah, tujuannya, apa, siapa, kapan(bila), bagaimana, dan di mana, akan tetapi lebih dari itu.


Oleh kerana itu Islam amat melarang kepercayaan yang membonceng(mendorong/mengikut) kepada suatu kepercayaan lain atau dalam Islam disebut Taqlid.

Hadis Rasulullah s.a.w:“ Barang siapa yang meniru atau mengikuti suatu kaum (agama) maka dia termasuk kaum (agama) itu”.
Firman Allah s.w.t. dalam Surah AL Imran (keluarga Imran) ayat 85 :“Barangsiapa yang mencari agama selain agama Islam, maka sekali-sekali tidaklah diterima (agama itu) daripadanya, dan dia di akhirat termasuk orang-orang yang rugi”.

HAL-HAL YANG HARUS DIBERI PERHATIAN:-

Dalam masalah Valentine itu perlu difahami secara mendalam terutama dari kaca mata agama kerana kehidupan kita tidak dapat lari atau lepas dari agama (Islam) sebagai pandangan hidup. Berikut ini beberapa hal yang harus difahami di dalam masalah 'Valentine Day'.

1. PRINSIP / DASAR
Valentine Day adalah suatu perayaan yang berdasarkan kepada pesta jamuan 'supercalis' bangsa Romawi kuno di mana setelah mereka masuk Agama Nasrani (kristian), maka berubah menjadi 'acara keagamaan' yang dikaitkan dengan kematian St. Valentine.

2. SUMBER ASASI
Valentine jelas-jelas bukan bersumber dari Islam, melainkan bersumber dari rekaan fikiran manusia yang diteruskan oleh pihak gereja. Oleh kerana itu lah , berpegang kepada akal rasional manusia semata-mata, tetapi jika tidak berdasarkan kepada Islam(Allah), maka ia akan tertolak.

Firman Allah swt dalam Surah Al Baqarah ayat 120 :“Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak akan senang kepada kamu hingga kamu mengikuti agama mereka.

Katakanlah : “Sesungguhnya petunjuk Allah itulah petunjuk (yang sebenarnya)”. Dan sesungguhnya jika kamu mengikuti kemahuan mereka setelah pengetahuan datang kepadamu, maka Allah tidak lagi menjadi pelindung dan penolong bagimu”.


3. TUJUAN
Tujuan mencipta dan mengungkapkan rasa kasih sayang di persada bumi adalah baik. Tetapi bukan seminit untuk sehari dan sehari untuk setahun. Dan bukan pula bererti kita harus berkiblat kepada Valentine seolah-olah meninggikan ajaran lain di atas Islam. Islam diutuskan kepada umatnya dengan memerintahkan umatnya untuk berkasih sayang dan menjalinkan persaudaraan yang abadi di bawah naungan Allah Yang Maha Pengasih dan Penyayang. Bahkan Rasulullah s.a.w. bersabda :“Tidak beriman salah seorang di antara kamu sehingga ia cinta kepada saudaranya seperti cintanya kepada diri sendiri”.


4. OPERASIONAL
Pada umumnya acara Valentine Day diadakan dalam bentuk pesta pora dan huru-hara.
Perhatikanlah firman Allah s.w.t.:“Sesungguhnya pemboros-pemboros itu adalah saudara-saudara syaithon dan syaithon itu adalah sangat ingkar kepada Tuhannya”. (Surah Al Isra : 27)

Surah Al-Anfal ayat 63 yang berbunyi : “…walaupun kamu membelanjakan semua (kekayaan) yang berada di bumi, niscaya kamu tidak dapat mempersatukan hati mereka, akan tetapi Allah telah mempersatukan hati mereka. Sesungguhnya Dia (Allah) Maha Perkasa lagi Maha Bijaksana”.


Sudah jelas ! Apapun alasannya, kita tidak dapat menerima kebudayaan import dari luar yang nyata-nyata bertentangan dengan keyakinan (akidah) kita. Janganlah kita mengotori akidah kita dengan dalih toleransi dan setia kawan. Kerana kalau dikata toleransi, Islamlah yang paling toleransi di dunia.


Sudah berapa jauhkah kita mengayunkan langkah mengelu-elukan(memuja-muja) Valentine Day ? Sudah semestinya kita menyedari sejak dini(saat ini), agar jangan sampai terperosok lebih jauh lagi. Tidak perlu kita irihati dan cemburu dengan upacara dan bentuk kasih sayang agama lain. Bukankah Allah itu Ar Rahman dan Ar Rohim. Bukan hanya sehari untuk setahun. Dan bukan pula dibungkus dengan hawa nafsu. Tetapi yang jelas kasih sayang di dalam Islam lebih luas dari semua itu. Bahkan Islam itu merupakan 'alternatif' terakhir setelah manusia gagal dengan sistem-sistem lain.


Lihatlah kebangkitan Islam!!! Lihatlah kerosakan-kerosakan yang ditampilkan oleh peradaban Barat baik dalam media massa, televisyen dan sebagainya. Karena sebenarnya Barat hanya mengenali perkara atau urusan yang bersifat materi. Hati mereka kosong dan mereka bagaikan 'robot' yang bernyawa.


MARI ISTIQOMAH (BERPEGANG TEGUH)
Perhatikanlah Firman Allah :
…dan sesungguhnya jika kamu mengikuti keinginan mereka setelah datang ilmu kepadamu, sesungguhnya kamu kalau begitu termasuk golongan orang-orang yang zalim”.


Semoga Allah memberikan kepada kita hidayahNya dan ketetapan hati untuk dapat istiqomah dengan Islam sehingga hati kita menerima kebenaran serta menjalankan ajarannya.

Tujuan dari semua itu adalah agar diri kita selalu taat sehingga dengan izin Allah s.w.t. kita dapat berjumpa dengan para Nabi baik Nabi Adam sampai Nabi Muhammad s.a.w.

Firman Allah s.w.t.:
Barangsiapa yang taat kepada Allah dan RasulNya maka dia akan bersama orang-orang yang diberi nikmat dari golongan Nabi-Nabi, para shiddiq (benar imannya), syuhada, sholihin (orang-orang sholih), mereka itulah sebaik-baik teman”.


Berkata Peguam Zulkifli Nordin (peguam di Malaysia) di dalam kaset 'MURTAD' yang mafhumnya :-

"VALENTINE" adalah nama seorang paderi. Namanya Pedro St. Valentino. 14 Februari 1492 adalah hari kejatuhan Kerajaan Islam Sepanyol. Paderi ini umumkan atau isytiharkan hari tersebut sebagai hari 'kasih sayang' kerana pada nya Islam adalah ZALIM!!! Tumbangnya Kerajaan Islam Sepanyol dirayakan sebagai Hari Valentine. Semoga Anda Semua Ambil Pengajaran!!! Jadi.. mengapa kita ingin menyambut Hari Valentine ini kerana hari itu adalah hari jatuhnya kerajaan Islam kita di Sepanyol.

Artikal ini diambil di..
http://blogmedia-info.blogspot.com/2011/02/asal-usul-valentine-dan-mengapa-islam.html

Saturday, February 12, 2011

Pagi yg indah brsama rakan2 di PUTRA PALACE . . .

haluu... wazappp2 u all..


Tepat pkul 7.40 pg aku trus start mt0 nk g PUTRA PALACE . . Wawa & Ququ naek mt0 skli . . cma aku ja bwk s0wg2 . . hehehe msih L la ktaknn . . xpe2 . . kt ptra da bt taklimat kmsukkn ke ipta/ipts . .mmg dpt bnyk mklumat gk r.. antara c0llege yg dtawarkn msa p putra ialah . . EAST WEST COLLEGE, REACH COLLEGE, KOLEJ NEGERI, n UITM.. mcm2 mklumat dpt.. mcm2
c0st ad kt k0lej2 tuh.. aku minat bidang perh0telan.. kbetulan ad c0st tuh..

msa nga bwk mt0 tu ad la aku trrrnmpk 1 kjdian neh.. mmg seriat darah gk r . . rsa2 kt paya k0wt.. dri jauh lg aku nmpk mcm ad 1 prgaduhan brlaku.. antara ibu dgn ank k0wt rsany . . siap trik2 bju lg . . dkt2 dgn jln rya . . aku dh smkin hmpir . . klw la msa tuh mak dy t0lak ank dy p tgh jln.. tah2 aku da lnggar ank dy..

tpi alhamdulillah la xbrlaku mcm tuh.. mnx simpang laa . .

Thursday, February 10, 2011

Masa untuk kuruskan badan... : )

haluuu....

hyeh... lps SPM neh cuti lma aw.. xtw nk wt ap.. mmbr2 laen keja.. eyra ja g0yang kaki kt umh.. hehehe.. 0k la kn. tpi skunk eh da ad rutin baru.. JOGGING.. muahahaha.... pelik... dlu ckup mlsss.. but n0w!! huhu... harus bngga da xmls nk j0g.. ms0k neh bru 2kli g j0g.. best gk.. nsib baek da mmbr stia nk j0g dgn eyra..

tk0t gm0k pnya psal snggup g tsik melati pg2.. pkl 7.30 da mula start mt0.. nk g j0g la kta kannn.. hehe.. tnggu la lg 4 mnggu.. nk brhasil kew x eyra nk kruskn bdan.. tnggu dan lihat..


[ DIALOG MENARIK & SINOPSIS ]

AKULAH CINDERELLA - Nozi Danisya



"Kenapa tak tidur lagi? Dah pukul berapa dah ni?"

"Yang kau tu berenang malam-malam ni kenapa? Tak elok tahu tak? Nanti kena asma ke, paru-paru berair ke, baru tahu."

"Sayang juga kau kat aku ya, Syah?"
Dia sudah tersenyum lebar. Orang serius dia main-main pulak.

"Tak ada maknanya sayang. Aku nasihat aja, kalau kau tak nak ikut sudah. Peduli apa aku! Yang sakit nanti kau jugak."
Dia tergelak.

"Amboi, lain macam aja bunyinya tu, marah ke?"

"Tak, geram!"
Shafiq tergelak lagi.

"Kau geram kat aku? Hmm, geram macam mana tu?"

Lelaki itu tersenyum nakal.

"Kau ni!"
Aku menjelingnya.

"Okeylah, apa yang tak kena ni? Sampai cari aku kat sini?"

"Mana ada aku cari kau, aku saja nak tengok kau berenang."

"Tipu! Sebelum ni kalau aku swimming malam-malam, kau tak datang pun tengok aku."

"Aku tengoklah."

"Bila? Tak nampak pun?"

"Dari atas."
Shafiq tergelak besar. Alamak! Kantoi pulak.

"Maknanya, selama ini kau mengintai akulah?"
Mukaku membahang.

"Mana ada!"

"Ya ke tak ada?"
Lelaki itu tersenyum nakal lagi sambil mengangkat kening.

"Taklah. Kadang-kadang aja tertengok."

"Yalah tu."
Shafiq masih bersama sisa tawanya. Membuat aku sebal sekali. Cukup-cukuplah ketawakan aku.

"Kalau kau nak gelak, gelaklah sorang-sorang. Aku naik dulu."
Pantas saja tangannya menyambar tanganku. Membuat aku tersentak dan berpaling ke arahnya.

"Sorry, duduklah."
Aku membuang pandang. Tangan ku cuba tarik tetapi tidak berjaya.

"Please sayang..,"
Aku menghela nafas panjang. Apalah hatiku ini. Mudah sangat cair bila mendengar ungkapan sayang itu. Aku akur dan duduk semula. Shafiq tersenyum manis.

------------------------------------------------------------

SINOPSIS :


Nur Aisyah, gadis manis bertukar imej tomboi untuk mengelakkan diri daripada dibuli oleh orang kampung. Dia yang dipanggil Syah terpaksa berhenti sekolah dan bekerja untuk menyara lima orang adik-adiknya selepas kematian ibu bapanya. Pada malam semasa pulang bekerja, dia ...telah bertembung dengan kereta Shafiq yang membawa kepada pergaduhan besar di antara mereka. Semenjak itu, Syah mengisytiharkan perang ke atas Shafiq. Secara kebetulan juga Syah telah menyelamatkan nyawa Datin Zulaikha, seorang wanita kaya yang baik hati dan juga ibu kepada Shafiq. Kesengsaraan hidup Syah telah menyentuh hati Datin Zulaikha dan cuba untuk membalas budi baik gadis itu dengan mengambil Syah dan adik-adiknya sebagai anak angkatnya tanpa pengetahuan lelaki itu. Bagaimanakah reaksi Shafiq?

"Apa ni? Nak cari gaduh ke?"

"Apa dia? Aku buat apa?"

"Kau luku kepala aku tu kenapa?"

Bolehkah mereka berdamai? Bolehkah Shafiq menerima Syah dan adik-adiknya? Adakah Syah akan selamanya menjadi tomboi dan bersikap dingin dengan Shafiq?

‘Akulah Cinderella’ ada jawapannya.

Judul : Akulah Cinderella
Penulis : Nozi Danisya
Penerbit : Kaki Novel
Semenanjung : RM 18
Sabah/Sarawak : RM 21

[ SINOPSIS & DIALOG MENARIK ]

SESUCI KASIH SEORANG ISTERI - Dzie Tyea


Dialog 1

"Kita makan dulu, then solat sama-sama ya, sayang. Isha dah boleh solat..." bisiknya lembut

"Really?" Dan senyumanku terus menguntum sehinggalah aku teringat, aku perlu meninggalkannya untuk beberapa ari ini. "Alah, melepaslah abang macam ni."

Ketawa manjanya pecah. "Nakalnya suami isha ni. Apa-apa pun kita makan dulu. Nanti lambat pula.

----------------------------------------
-------
Dialog 2 dengan mesej dan pengajaran:

Dahulu aku pernah juga bercinta dengan beberapa orang teman seuniversiti tetapi ketika itu aku hanya memikirkan soal seronok. Keluar berdua dan ada orang yang akan menelefon saban malam sebelum tifur. Juga menyambut hari kekasih dengan bertuakr-tukar hadiah dengan si dia yang kini membuat aku termalu dendiri apabila mendengar bicara Alishah, 14 februari lepas

"Isha sayangkan abang walaupun apa pun yang jadi.. tapi janganlah sebab abang nak tunjuk sayang abang tu, abang korbankan maruah agama kita. Valentine's Day bukan hari kita. Cukup dah macam-macam perayaan yang ada dalam islam. "

----------------------------------------
--------
Dialog 3 dengan mesej dan pengajaran:
"Abang belikan apa untuk Asha?."

"Pakaian. Entah sesuai ke tidak. Abang ni teruk sikit bab-bab memilih baju budak." Akuiku sambil merapatkan duduk ke arah Alishah. Asha sedang ralit di atas lantai. Bukan menyelongkar semata, dibalingnya kotak kasut yang aku beli kemudian dikutipnya semula. Disusun di dalam beg kertasnya. Susunan anak kecil.

"Cantik asalkan dibeli dengan wang halal. Diberi dengan hati yang ikhlas."

"Aik, bunyinya macam pilihan abang betul-betul tak cantik aje tu." Usikku mencuit pipinya. Alishah ketawa perlahan. Direbahkannya kepala ke bahuku. Tiga hari tidak bersua, rindunya Tuhan saja yang tahu.

"Tak adalah. Isha tengok elok aje tu. Jangan belikan yang seksi sudah."

"Kenapa tak boleh belikan yang seksi?." Tanganku sudah mula merayap ke belakang. Rindu ini menghantar keinginan dalam diri untuk saling bermesra.

"Isha tak nak besarkan anak patung. Isha nak anak yang akan jadi penyambung warisan agama kita. Yang boleh bantu kita di akhirat nanti, insyaallah."

SINOPSIS

Masih wujudkah perempuan sebegini? Alangkah bertuahnya memiliki seorang isteri yang semulia dan sesempurna Aishah. Novel yang penuh pengajaran dan teladan

Dia bukan lelaki yang terbaik, dia sendiri mengakuinya namun entah mengapa Dia Yang Maha Kuasa sudi juga menganugerahkannya isteri semulia dan sesempurna Alishah. Sungguh dia bahagia didampingi bidadari dunia itu. Cintanya mendalam bersama janji setia hanya mahu bersama si dia hingga hujung nyawa namun takdir Tuhan siapalah yang tahu. Cintanya diuji dengan kehadiran insan ketiga yang langsung tidak pernah mendapat cintanya. Ya Allah Ya Rabb, dugaan apakah ini?

Isha,
Walau apa pun yang terjadi, cinta abang hanya untuk sayang. Ampunkan abang kerana menduakanmu. Sesungguhnya manusia cuma mampu merancang, Dia jualah menentukan segalanya.

Sofea,
Hadirmu bukan pintaku. Tolonglah, jelaskanlah segalanya padaku, mengapa kau sanggup memburu cintaku walau kita tidak pernah saling mengenal. Siapa aku sebenarnya padamu?

Penulis : Dzie Tyea
Penerbit : Kaki Novel
Sem. Malaysia: RM19
Sabah / Sarawak: RM22

[ NOVEL TERBARU ]

hai haluu readers... nk gtw n0vel2 trbaru neh.. hehehe . .

DOKTOR CINTA - Dyadila


Mazliana Haji Nordin, gadis comel yang sempoi dan selamba. Terpaksa menjadi kekasih satu malam kepada Tengku Iskandar untuk mengelakkan Tengku Iskandar berkahwin dengan pilihan mamanya. Tetapi rancangan menjadi rumit apabila Tengku Mariam, mama Tengku Iskandar menyukai Mazliana dan terus merisik Mazliana.

Banyak perkara yang berlaku kepada mereka tetapi Mazliana menghadapinya dengan bersahaja dan sempoi. Kewujudan Tasha dan Julia Hana sebagai penagih cinta Tengku Iskandar sedikit pun tidak menjejaskan sifat bersahaja dan sempoinya itu pada awalnya. Namun, sekian lama bergaduh, mengusik, membuli sesama mereka, ada perasaan halus wujud dalam hati masing-masing. Tapi, biasalah, Tengku Iskandar dengan egonya, Mazliana dengan perangai bersahaja dan kelibutnya.

Julia Hana, model terkenal menjadi pilihan Tengku Iskandar kala itu kerana cinta Tengku Iskandar masih milik Julia Hana walaupun pernah dikecewakan oleh model terkenal tu. Tapi, sejauhmana keikhlasan Julia Hana dalam perhubungannya? Bagaimana dengan Mazliana? Takkan sedikit pun tidak terkesan dengan layanan lembut Tengku Iskandar pada Julia Hana sedangkan kata-kata laser saja yang keluar pabila bersamanya? Tengku Mazlan, Tengku Mariam, Zikri, Syamin dan Taufiq adalah sebahagian insan-insan yang mewarnai lukisan hidup Mazliana Haji Nordin. Untuk menyelami hati dan kehidupan Mazliana Haji Nordin, Doktor Cinta ada coretan ceritanya.

Judul : Doktor Cinta
Penulis : Dyadila
Penerbit : Kaki Novel
Semenanjung : RM 26.00
Sabah / Sarawak : RM 29.00




DIBIUS CINTA - Qash Irdina




"Eh, kau ni gila ke apa? Dahlah kau langgar aku tadi. Lepas itu, kau hempuk pula aku dengan beg Bangla kau tu. Hah, sekarang kau panggil aku perogol pula."


Pertemuan pertama mencipta pengalaman memalukan apabila pemuda yang cuba membantunya diserang dengan beg Bangla miliknya. Saat itu ingin sahaja dia berlari 1000 meter tanpa henti dan tak tahu mana nak sorokkan mukanya. Pertemuan demi pertemuan tercipta dengan sendirinya seolah-olah takdir sengaja mempertemukan dua insan tanpa perasaan cinta.

Tanpa disangka, takdir telah menyatukan mereka apabila Adam Syafiq dan Cazlin Amalina disatukan atas rencana tersembunyi. Mungkinkah ikatan yang dibina tanpa perasaan cinta mampu menggapai istilah happy ever after? Mampukah kedua-dua mereka menghindari bius-bius cinta yang mula menghampiri? Akan adakah badai yang melanda untuk menguji kesetiaan mereka?

Judul : Dibius Cinta
Penulis : Qash Irdina
Penerbit : Fajar Pakeer
Semanjung : RM 19.90
Sabah / Sarawak : RM 22.90




AKU YANG KAU TINGGALKAN - Alina Haizar



Perkahwinan adalah ikatan terindah di antara dua jiwa yang saling mencintai yang berjanji akan sehidup semati. Tetapi bukan bagi perkahwinan Nia Atirah dan Zaril Ikhwan. Nia memerlukan wang bagi membantu keluarganya, Zaril Ikhwan pula memerlukan seseorang untuk menj...aga dirinya yang sakit.

Cinta datang kepada Nia tanpa dia sedari. Secara perlahan-lahan, Nia jatuh cinta dengan suaminya sendiri. Tetapi Nia disingkirkan setelah Zaril Ikhwan pulih dari sakitnya. Nia meninggalkan Zaril Ikhwan lalu membawa hati yang lara ke Turin dan meneruskan hidupnya sendirian di kalangan orang asing bertahun-tahun lamanya. Takdir menemukan mereka di bumi Turin. Pertemuan itu telah mencetuskan perasaan benci, marah dan dendam yang terbuku di dalam hati masing-masing.

Walaupun masih ada dendam dan rahsia yang dipendam, demi untuk meneruskan kehidupan ini, yang terbaik untuk mereka berdua adalah berpisah secara rasmi dan tidak perlu lagi menyalahkan takdir walaupun Nia dan Zaril Ikhwan merasakan diri masing-masing yang sebenarnya telah ditinggalkan.

Judul : Aku Yang Kau Tinggalkan

Penulis : Alina Haizar

Penerbit : Kaki Novel

Semenanjung : RM 25.00 Sabah/Sarawak :RM 28.00




KAU CURI HATIKU - Iman Xara




Seteguh manakah hati seorang isteri kalau hidup bersama suami setiap hari makan hati berulam jantung, sedang kekasih lama tetap setia dengan cintanya?

Arissa dan Zamil, rakan sekerja yang seperti anjing dengan kucing tidak boleh berdekat. Seorang bermulut laser dan seorang lagi mulut tiada insurans. Sering juga teman-teman mengingatkan mereka, kata orang, jangan terlalu membenci bimbang nanti menjadi suka. Tapi mereka tak percaya kerana rasa tidak suka itu terlalu tebal. Namun siapalah mereka untuk menolak perasaan suka itu kalau perasaan itu mahu bertunas?

Arissa kecewa kerana percintaannya dengan Firdaus terpaksa berakhir kerana keluarga; Zamil pula kecewa kerana hanya bertepuk sebelah tangan dengan Ain. Mereka tidak tahu bahawa takdir telah menentukan hubungan masam-masam manis antara mereka begini dan kemudian begitu, jadinya.

* * *

Kata orang hati perempuan itu sukar ditafsirkan. Jadi biarlah IMAN XARA membuka rahsia itu untuk anda fahami, dengan membaca Kau Curi Hatiku

Judul : Kau Curi Hatiku Penulis : Iman Xara

Penerbit : Jemari Seni

Semenanjung : RM20.00 Sabah / Sarawak : RM23.00




JANGAN PERNAH BERUBAH - Qaseh Qaisara


Kata orang cinta itu asalnya dari mata. Kemudian, sampai ke hati. Betullah agaknya kata orang itu, sebab dengan mata itulah Hanisha jatuh hati kepada lelaki yang entah siapa-siapa. Kemudian, dia jatuh sayang. Sayang sangat-sangat sampai tak boleh lupa siang dan malam. Mula menyimpan angan-angan yang bukan-bukan.

"Hani fikir, abang semudah itu untuk berubah hati? Hani ingat abang ni boneka yang hanya tahu mengikut kata dan telunjuk orang?"

Bagi Fahrin yang dituduh dengan penyataan yang sama sekali tidak benar, mula memasang angan yang indah-indah apabila emaknya mengutarakan sesuatu yang benar-benar memeranjatkannya. Kalau dah jodoh, larilah ke mana sekalipun, jodoh tetap jodoh.

Benarkah jodoh yang diharapkan akan berkekalan hingga ke akhirnya? Mampukah Hanisha dan Fahrin mengatasi rintangan dan masalah yang menduga? Benarkah tidak akan ada hati yang pernah berubah?

Judul : Jangan Pernah Berubah
Penulis : Qaseh Qaisara
Penerbit : Fajar Pakeer
Sem. Malaysia : RM 18.90
Sabah / Sarawak : RM21.90








Thursday, January 27, 2011

AKU DAN DIA 2 . . .

hmmm... tup2 daa kple... tpi AKU msih dlm pr0ses mngenali hti budi dy lg.. tpi AKU rsa xtrgugat p0wn dgn dy.. dy lyn AKU dgn baek.. tpi xtw lg cma.. c0z kple tnpa mlihat psangan yg real.. huhuh.. dasyat x?? hehe...start dri tuh AKU p0wn rsa laen ja.. myb xsbr nk tgk muka dy k0wt.. daa dpt tw dy nk blk.. hhe... tpi AKU still share kisah AKU dgn my BFF Mrs.Q..


[ ME AND MY BFF ]

Wednesday, January 26, 2011

Miss 5PP 2010 !!

hurmmm... ingt2kn blk rsa sayu ja... tringat gelak2 mmbr.. time dibuli.. time mmbuli... kna mrh dgn ckgu.. hehe.. skunk neh da ta0n 2011.. da 18 ta0n da p0wn.. nga tnggu result SPM neh.. gerun gk.. tpi kna c00l.. hehe... xley gabra.. ta0n neh bnyk msa trluang.. mmbr2 laen smua keja.. AKU d0wk umh ja.. tpi msa cuti neh AKU bljr keta.. xsba nk dpt lsen aw.. nnt ley hang 0ut dgn mmbr2..

AKU DAN DIA 1 . . .

ne la wife ksyangan Mr.HR..
first AKU knal dy mlalui FACEBOOK.. k0men pnya k0men tetiba ad sum1 add.. AKU p0wn ap lg.. appr0v laaa... lps2 appr0v tuh trus dy chat dgn AKU.. chat pnya chat da 1 gelaran dy pgl AKU.. dy pgl BIBIK!! arggghhhhh!!!! tpi myb dy guraw.. AKU p0wn xksah sngt.. aslkan xda kna mngena dgn fmly AKU.. start drpd tuh AKU msj dgn dy pky f0n.. mkin lma mkin ska... tpi AKU xprnh tgk wjah dy p0wn... by the way.. 'dy' yg AKU mksdkan tuh ialah Mr.HR twu kan hehe... ermmm... dgr kta dy bljr kt JOHOR.. huhuhu jauh uhhh.... dy tgl kt prlis gk... dkt ja dgn umh AKU.. dy ckp nnt dy nk blk... hyeh.. xsbr nk tgk mka dy..